Увага держави кожному

2012-07-23

Увага держави кожному

23 липня 2012 року заступник міського голови, керуюча справами міськвиконкому провела нараду з новопризначеними фахівцями із соціальної роботи Роменського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Дорученням Президента України від 15 березня 2012 року «Щодо забезпечення послідовного впровадження державної соціальної політики щодо підвищення стандартів життя» передбачено вжиття заходів для вдосконалення роботи соціальних служб шляхом повного охоплення соціальними послугами найуразливіших категорій населення, раннього виявлення проблемних сімей та вчасного надання їм підтримки.

На виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича та з метою покращити стан надання соціальних послуг найуразливішим верствам населення до штатної структури Роменського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді введено 10 нових посад фахівців із соціальної роботи.



Робота соціальної служби міста має бути організована так, щоб забезпечити повне охоплення увагою влади найуразливіших громадян. Багатодітні сім’ї, родини, які потрапили в складні життєві обставини, діти, які залишилися без батьківського піклування, діти з функціональними обмеженнями, - у всіх цих людей виникає чимало проблем, які необхідно розв’язувати. Не треба чекати скарг та звернень від людей, необхідно цікавитися їх потребами, виявляти проблеми і вчасно надавати допомогу. Це ваше безпосереднє завдання. – зазначила заступник міського голови Олена Проценко.

Жогло Валентина, директор центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, поінформувала про перші досягнення фахівців соціальної роботи.

З метою налагодження співпраці проведено спільні наради з дільничними інспекторами міліції, медпрацівниками дитячої поліклініки центральної районної лікарні, головами квартальних комітетів, спеціалістами управління праці та соціального захисту населення.
На даний момент фахівцями із соціальної роботи проінспектовано 162 сім'ї. В подальшому планується обстеження всіх сімей, які опинились в складних життєвих обставинах та надання їм адресної соціальної допомоги.

Кiлькiсть переглядiв: 328

Коментарi