• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Знай свої права та поважай права інших»

«Знай свої права та поважай права інших»

2014-07-11

/Files/images/ігротека5.jpg

«Знай свої права та поважай права інших»

Роменський міський центр соціальних служб для сім'ї дітей та молоді спільно з волонтерами продовжує серію ігротек «Знай свої права та поважай права інших». В червні 2014 року ігровими програмами були охоплені пришкільні табори міста, в липні вуличні ігротеки проводяться за місцем проживання дітей.

Отримання в дитинстві інформації про свої права є важливим підгрунтям того, що дитина виросте свідомим громадянином держави.Під час заходу мова йшла про нормативні документи, в яких закріплені права та обов’язки дітей (Конвенція ООН, Конституція України, Сімейний кодекс), про те як діти розуміють зміст своїх прав, які обов’язки мають вдома та в школі, також необхідно було визначити, на прикладах українських казок, про які конкретні права(на життя, на житло чи ін.) йде мова в літературному творі.

В ігровій програмі прийняли участь хлопчики та дівчатка різного віку від 6 до 15 років. З задоволенням приймали участь в іграх і волонтери центру. Здавалося б звичайні ігри, але для дітей це можливість дізнатися щось нове, познайомитися один з одним, відчути командний дух, отримати гарний настрій. Адже якщо граєш в команді, то завжди знайдеться місце для посмішок та емоції.

Ірина Гальченко,

головний спеціаліст Роменського міського

центру соціальних служб для сім'ї,

дітей та молоді

Кiлькiсть переглядiв: 453

Коментарi